Altijd al gedroomd van een carrière als privé detective?

Start vandaag met de opleiding particulier onderzoeker en sluit het af met een officieel en erkend diploma!

Voor 1440 inclusief btw. U krijgt voor dit bedrag klassikaal les, een docent, boeken, e-learning, koffie en thee.

Op jouw ritme

Flexibele klassikale of virtuele lessen (Gouda of vanuit huis)

Avondopleiding

4 maanden lang, elke 2 weken 1 avond les
(of 5 zaterdagen)

Docenten

Ervaren professionelen met politie achtergrond

Diploma

Na het slagen voor je examen, krijg je een officieel erkend SVPB diploma

Database

Inschrijving in onze database voor inhuur en verhuur van particulier onderzoekers

Cursusgeld

Totaal 1440 euro. Ook betaling in 4 termijnen mogelijk

Hoe Privé Detective Worden?

De Opleiding Particulier Onderzoeker In Het Kort.

Vraag je je af wat je nodig hebt om privé detective te worden of wat de opleiding particulier onderzoeker inhoudt? Privé detective of particulier onderzoeker is geen alledaags beroep. Elke opdracht is anders en dit zorgt voor een enorme diversiteit in je werkweek. De onderzoeken zijn veelzijdig en vragen een degelijke portie nieuwsgierigheid. Heb jij deze kwaliteit van nature uit? Heb je ook het talent om verbanden te leggen en intuïtief maar strategisch onderzoek te voeren? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Startdata opleidingen 2018

Woensdag 6 februari 2019
Woensdag 6 februari 2019
Wees er op tijd bij en reserveer
Let op dit betreft een avondopleiding!

video Particulier Onderzoeker

Is privé detective een beroep voor jou?

Ben je nieuwsgierig? Leg je gemakkelijk verbanden? Ben je onderzoekend ingesteld? Ja, dan is het wat voor jou! Als je de opleiding particulier onderzoeker hebt afgerond, kan je aan de slag als privé detective of particulier onderzoeker, zoals het beroep officieel heet, op zelfstandige basis of in dienstverband. Het is een belangrijke functie, want je verbindt jezelf ertoe om altijd de waarheid aan het licht te brengen voor je klant. Met jouw bevindingen worden belangrijke beslissingen genomen en keuzes gemaakt in het bedrijfsleven of in de persoonlijke situatie van mensen.

Wat leer je tijdens de opleiding particulier onderzoeker?

DPD Academy garandeert je dat je na de opleiding elk onderzoek zelfverzekerd zult kunnen aanpakken. Je krijgt de wet- en regelgeving onder de knie waardoor je exact weet hoe ver je mag en kan gaan in je onderzoek. Je zal alle technieken ook haarfijn leren toepassen in de studies van casussen die je onder ogen krijgt. Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig aan de slag.

Jouw mogelijks toekomstige werkgevers:

  • Recherchebureaus
  • Verzekeringsmaatschappijen
  • Schadeonderzoeksbureaus
  • Overheidsinstellingen

Wil je je eigen recherchebureau opzetten? Wij stomen je klaar en helpen je graag bij het aanvragen van je vergunning! Dit kunnen wij doen als coach tegen een gunstig tarief.

Wat doet een Privé Detective in de praktijk?

Wij krijgen vaak de vraag “wat doet een Privé Detective / Particulier Onderzoeker nu precies in het werkveld” De interesse is wel gewekt maar de koppeling met de praktijk blijft nog uit.
Is er wel echt werk in te vinden? Of is het een opleiding die mensen in een opwelling doen en nooit kunnen toepassen in de praktijk.

Het is wel degelijk een “volwaardig” beroep waar je van kunt leven. Dit kunnen wij met trots zeggen, omdat wij ook een “Recherchebureau” naast de Academy voeren. De werkzaamheden die wij uitvoeren kunnen zowel in de particuliere als zakelijke markt zijn.
Iedereen weet dat de kerntaken van de politie steeds minder worden, daardoor ontstaat er een “gat” waarbij burgers de dupe kunnen worden. Een voorbeeld daarvan is opsporen van vermiste personen. In veel gevallen kan de politie niet actief zoeken, terwijl er wel veel urgentie geboden is.

In de zakelijke markt zie je ook een enorm gat, die wij als particulier onderzoeker kunnen opvullen. Een ondernemer weet dat er diefstal in zijn bedrijf gepleegd wordt, alleen heeft hij daar geen verdachte bij. De politie kan vaak niets doen omdat er nog geen verdachte is. Wij zorgen ervoor dat de zaak onderzocht wordt en werken naar een heterdaad situatie toe. Wanneer de verdachte op heterdaad aangehouden wordt dan dragen wij hem ten spoedigste over aan de politie.

Elk onderzoek moet vanaf de voorkant geanalyseerd worden, welke informatie hebben wij? Wat is de doelstelling en welke methodieken kunnen wij inzetten.
Een onderzoek kan bestaan uit veel facetten, zoals dossieronderzoek, analyse, observatie, horen van getuigen, plaatsen van technische hulpmiddelen en rapporteren. Als onderzoeker moet je uit gaan vinden waar jouw passie ligt en waar jij verder in wilt groeien. Bij DPD-Academy ondersteunen wij en bieden wij verdiepingscursussen.

Dankzij DPD-Academy heb ik mijn droom kunnen waarmaken!

Ik wilde al lang een carrière switch maken en droomde ervan om privé detective te worden. Na de opleiding particulier onderzoeker heb ik eindelijk een veelzijdige en waardevolle job. Wacht niet langer en start vandaag met jouw opleiding!

Wie is DPD-Academy?

DPD-Academy is ontstaan binnen ons eigen recherchebureau De Privedetective en DPD-Consultancy. Bij het rekruteren van nieuwe collega’s merkten we dat het moeilijk is om goed geschoolde mensen met de juiste werkinstelling te vinden in deze branche. Om daar verandering in te brengen voor onze eigen bureaus, maar ook voor anderen, zijn we er wat aan gaan doen.

Leer van de besten

De opleiding particulier onderzoeker is een buitenkans voor je om te leren van professionelen in het vak. We werken met  ervaren docenten uit de recherche. De kennis en vaardigheden komen rechtstreeks van bij de politie en de docenten zijn ook nog steeds actief in ons recherchebureau of als particulier onderzoeker. Er is dus ook voor jou een reële kans dat je na je opleiding particulier onderzoeker in ons team terechtkomt. Je achtergrond en ervaring zijn niet altijd doorslaggevend, alles is te leren.

Een opleiding op Maat

Je kunt de opleiding Particulier Onderzoeker volledig zelf invullen. Leer je liever in klasverband? Dan kom je naar ons toe. Volg je de opleiding liever van thuis uit of is je weekschema te druk? Dan kun je de opleiding virtueel volgen. Iedereen heeft het uiteraard druk en niet elke situatie leent zich ertoe om de deur uit te gaan. Daarom denken wij met jou mee.  Wil je klassikaal en virtuele lessen combineren? Dat kan ook. Bij de start van de opleiding krijg je je studieboeken en toegang tot een digitale leeromgeving. Alle tools om jou zo gemakkelijk mogelijk naar je eindresultaat toe te helpen.
We bieden dus ook online contact en virtuele seminars aan. We begeleiden je van de start, helemaal tot aan je laatste examen. We steunen jou tot je je diploma in handen hebt.

De zaterdag opleidingen zijn alleen fysiek te volgen!

Virtuele opleiding

Alleen bij de avond opleiding!

Je kunt de opleiding makkelijk vanuit huis of een andere locatie volgen waar u toegang heeft tot internet. Je hoeft dus niet fysiek naar onze locatie te komen.
Dit heeft als voordeel dat dit veel tijd gespaard  en u veel flexibeler bent. Overal ter wereld kun je onze opleiding volgen en rechtstreeks in de “klas” aanwezig zijn.

Wij hebben ons klaslokaal uitgerust met een camera en speciale microfoons waardoor je kraakhelder de docent en de klas kunt volgen.
Ook wordt de powerpoint rechtstreeks met je thuis gedeeld. En als je een vraag hebt kun je gewoon “live” in de klas inbreken.

Studieduur

De opleiding Particulier Onderzoeker is prima te combineren met fulltime werk of een druk huishouden. Je volgt namelijk enkel 1 avond per twee weken les en de cursus duurt in totaal 32 uur. De 8 klassikale lesmomenten en 8 seminaries nemen dus in totaal maar vier maanden in beslag. De studiebelasting per week is ongeveer 4 uur.

Ook wordt er een zaterdag opleiding verzorgd. Deze variant neemt 5 zaterdagen in beslag.

Officieel SVPB Examen

De examens worden afgenomen door de Stichting Vakexamens voor Particuliere Beveiligingsorganisaties. Het gaat om een theorie examen over de basiskennis particulier onderzoeker en de wettelijke kaders. Je krijgt voor beiden multiple choice-vragen die je via de computer beantwoordt. Wij begeleiden jou tot aan het examen.
Het praktijkexamen is een open werk dat ook via de computer wordt getoetst. Je krijgt een casus om te analyseren en hierover worden vragen gesteld.

Examenkosten 2018
Basiskennis particulier onderzoeker            € 56,50 ex btw
Wettelijke kaders particulier onderzoeker  € 56,50 ex btw
Onderzoek en rapportage                              € 147    ex btw

 

Inhoud van de Opleiding Particulier Onderzoeker

Tijdens de opleiding worden o.a de volgende onderwerpen behandeld:

– Basiskennis particulier onderzoeker
– Wet en Regelgeving (wettelijke kaders)
– Wetboek van strafvordering
– Wetboek van strafrecht
– Wet op de Particuliere Beveiligingsorganisaties en recherchebureaus
– Privacy gedragscode / Wet bescherming persoonsgegevens
– Onderzoek en Rapportage
– Observaties
– Technische hulpmiddelen

Start typing and press Enter to search

U kunt ons nu direct bellen op (+31) 085 90 22 120
U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Leuk dat u zich wilt aanmelden voor de opleiding! Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om de gegevens compleet te maken.
Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.


Persoonsgegevens

Voornaam:

Voorletters:

Achternaam:

Geboortedatum:

Geboorteplaats:

Geslacht:
ManVrouw
Straat:

Huisnummer:

Postcode:

Plaats:

E-mail adres:

Telefoon:

Cursusgegevens
Schrijft zich in voor de cursus

Indien op de website is aangeven dat u de opleiding virtueel (op afstand) kunt volgen hoe wenst u deze dan te volgen?
Fysiek op locatieVirtueel op afstand

Hoe wenst u te betalen?: VolledigIn 4 termijnen

  • Betaling volledige cursusbedrag in 1 keer te voldoen 1 maand voor aanvang van de cursus.
  • Betaling in 4 termijnen over een periode van 4 maanden. Het eerste termijn moet direct voldaan worden. Daarna krijgt u nog 3 keer maandelijks een deelfactuur.

Bankgegevens
Het cursusbedrag wordt betaald van bankrekening nummer:

Deze bankrekening staat op naam van:

De factuur wordt verstuurd naar uw emailadres

Ik heb de algemene leveringsvoorwaarden gelezen en aanvaard.
U ontvangt na inschrijving een bevestigingsmail van bovenstaande gegevens op uw opgegeven privé mail-adres.

Handtekening:


Aanvragen gratis Informatie

U bent nog maar één stap verwijderd van uw gratis informatiepakket.
Vul onderstaand formulier in en op klik aanvragen. U ontvangt dan enkele minuten later uw informatiepakket in uw email.

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen?
JaNee

Aanvragen studie adviesgesprek

U bent nog maar één stap verwijderd van uw gratis adviesgesprek,
Vul onderstaand formulier in en klik aanvragen, wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op.

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen?
JaNee