In Uncategorized

Iedereen heeft wel eens gehoord van een privé detective.  Vaak in films en in boeken. Maar is het dan wel een echt beroep? Dat is iets wat wij vaak horen. “Klinkt interessant, maar is er dan wel werk in te vinden? Het is toch niet echt een beroep?!”

particulier onderzoeker

Is particulier onderzoeker / privé detective een “echt” beroep?

JAZEKER! Het is een “echt” beroep. Ik ga je uitleggen waarom!

De juiste benaming in het werkveld voor dit beroep is Particulier Onderzoeker. Onder het publiek ook wel bekend als Privé Detective of Particulier Rechercheur. Het is een erkend beroep waarbij je ook toestemming nodig hebt van de politie om aan de slag te kunnen. Je moet dus gediplomeerd zijn, gescreend zijn door de politie en toestemming krijgen om het vak daadwerkelijk uit te kunnen oefenen. Met je diploma kun je een vergunning en een “gele pas” aanvragen om te mogen werken.

Zoals je merkt, wordt het enorm serieus genomen door de staat. Oké, het is je nu duidelijk dat het een echt beroep is. Je zult je vast nog  steeds dingen afvragen, zoals: “hoe dan?” en: “waar dan?”

Welke beroepen kun je uitoefenen?

Als je de titel van dit bericht leest, denk je misschien dat je alleen particuliere onderzoeken kunt uitvoeren. Niets is minder waar, het grootste gedeelte van de branche is dan ook bedrijfsmatig van aard.
“Waar ga je dan werken?” is ook een vraag die ons vaak gesteld wordt. Je kunt als een Particulier Onderzoeker veel kanten op. Je kunt in vaste dienst of als freelancer werken bij een Recherchebureau, maar ook binnen verzekeringsmaatschappijen, banken, gemeentes en zelfs het casino is er vraag naar fraude-experts die in dienst als Particulier Onderzoeker.

 

Welke onderzoeken kun je uitvoeren?

Als Particulier Onderzoeker vergaar en analyseer je gegevens voor de bewijsvoering. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan interne diefstallen en fraudes, ziekteverzuim, het opsporen van vermiste personen en het traceren van gestolen goederen. Daarbij kun je onder andere gebruikmaken van technische hulpmiddelen, zoals verborgen camera’s, observatie en digitaal onderzoek.

 

Geïnteresseerd? Waarom zijn wij de beste opleider voor jou?

DPD-Academy is geboren vanuit ons eigen Recherchebureau DPD-Consultancy. Als eigenaresse van DPD-Consultancy heb ik jarenlange politie-ervaring bij verschillende specialistische disciplines binnen de politie. Na een Recherchebureau gestart te zijn en externe onderzoekers te hebben ingehuurd, bleek dat veel Particulier Onderzoekers niet voldeden aan mijn standaard. De standaard die ik al jarenlang binnen de politie als norm hanteerde. Vanuit die opvatting en met de politie-ervaring en de ervaring vanuit mijn eigen Recherchebureau hebben we de opleidingen ontwikkeld binnen DPD-Academy om allround Rechercheur te worden. Je kunt hierbij denken aan de basisopleiding Particulier Onderzoeker, maar ook cursussen in observatie- en interviewtechnieken. Er zijn geen fysieke eisen die gesteld worden om deel te nemen.

 

Proefles aanvragen

Ben je nog niet overtuigd? Vraag dan onze proefles aan! Zo krijg je meer inzicht in de opleiding, onze e-learning en maak je kennis met de docent.

Gratis het eerste onderdeel van de opleiding

Doe nu gratis de eerste les module!!! Het kost en verplicht je tot niets.

Start typing and press Enter to search

U kunt ons nu direct bellen op (+31) 085 90 22 120
U kunt ook onderstaand formulier invullen.

Leuk dat u zich wilt aanmelden voor de opleiding! Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om de gegevens compleet te maken.
Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.


Persoonsgegevens

Voornaam:

Voorletters:

Achternaam:

Geboortedatum:

Geboorteplaats:

Geslacht:
ManVrouw
Straat:

Huisnummer:

Postcode:

Plaats:

E-mail adres:

Telefoon:

Cursusgegevens
Schrijft zich in voor de cursus

Indien op de website is aangeven dat u de opleiding virtueel (op afstand) kunt volgen hoe wenst u deze dan te volgen?
Fysiek op locatieVirtueel op afstand

Hoe wenst u te betalen?: VolledigIn 4 termijnen

  • Betaling volledige cursusbedrag in 1 keer te voldoen 1 maand voor aanvang van de cursus.
  • Betaling in 4 termijnen over een periode van 4 maanden. Het eerste termijn moet direct voldaan worden. Daarna krijgt u nog 3 keer maandelijks een deelfactuur.

Bankgegevens
Het cursusbedrag wordt betaald van bankrekening nummer:

Deze bankrekening staat op naam van:

De factuur wordt verstuurd naar uw emailadres

Ik heb de algemene leveringsvoorwaarden gelezen en aanvaard.
U ontvangt na inschrijving een bevestigingsmail van bovenstaande gegevens op uw opgegeven privé mail-adres.

Handtekening:


Aanvragen gratis Informatie

U bent nog maar één stap verwijderd van uw gratis informatiepakket.
Vul onderstaand formulier in en op klik aanvragen. U ontvangt dan enkele minuten later uw informatiepakket in uw email.

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen?
JaNee

Aanvragen studie adviesgesprek

U bent nog maar één stap verwijderd van uw gratis adviesgesprek,
Vul onderstaand formulier in en klik aanvragen, wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op.

 

 

Wilt u onze nieuwsbrief en aanbiedingen ontvangen?
JaNee